Diensten

Met betrekking tot het (her)plaatsen van honden en de opvang van honden bied ik verschillende diensten aan. Hieronder kun je er per dienst meer over lezen. Heb je na het lezen nog vragen? Onderaan de pagina kun je doorklikken naar het contactformulier, maar je kunt me natuurlijk ook altijd een Whatsappje sturen!

 

Coaching bij (her)plaatsing

Tegenwoordig zijn er veel manieren om aan een hond te komen. Er zijn ook veel manieren om een andere plek voor je hond te vinden. Jammer genoeg is de betrouwbaarheid van die kanalen veelal niet veilig. Er zijn veel handelaren actief die van alles verzinnen om hun dieren “aan de man” te brengen maar ook om aan nieuwe dieren te komen. Daarnaast zijn er vele honderden stichtingen die honden uit het buitenland over laten komen om in Nederland een baas te vinden. Er wordt ook daar veel gerommeld en velen herplaatsen op een onverantwoorde manier. Ik kan jouw als geen ander helpen om de beste match te vinden voor jouw hond of de juiste hond voor in jouw gezin.

Huisbezoek doen, telefonische intakes, bij de kennismaking aanwezig zijn het kan allemaal. Ook bij het maken van bijvoorbeeld teksten of foto’s om jullie dier op de beste manier onder de aandacht te brengen, kan ik je helpen. Met bijna 20 jaar ervaring in het (her)plaatsen van zowel honden als katten uit binnen- en buitenland weet ik precies de juiste wegen te bewandelen. Daarnaast heb ik een groot netwerk.

Oudere hond

Naast het zoeken naar een goede match tussen hond en baas heb ik een zwak voor oudere honden. Een baasje die naar een hospice moet en niemand in de familie die voor de hond kan zorgen? Een baasje die voor zeer lange tijd opgenomen moet worden en daardoor niet meer voor het dier kan zorgen? Mijn huis is niet groot, maar mijn hart wel. Er is een mogelijkheid om de oudere hond bij mij thuis op te vangen en vanuit mijn eigen huis te herplaatsen. Een belangrijke voorwaarde is in dit geval wel dat de hond sociaal is naar andere honden en katten! Het aantal van dit soort opvangplaatsen is uiteraard beperkt. Ik neem de hond dan over, vang het dier thuis op en ga er een nieuwe baas voor zoeken. Dit thuis opvangen kan natuurlijk ook voor jongere sociale honden.

Voorwaarden herplaatsen hond vanuit mijn huis:

De hond heeft geen verborgen medische problemen.
De hond is juist gevaccineerd of heeft een titerbepaling gehad. *
De hond heeft geen wormen of vlooien.
De hond heeft geen ernstige agressie problemen.
De hond valt niet onder de HR groep honden (Stafford / PittBull / Boerboel enz).
Je overhandigt het medische dossier van te voren.

Kosten herplaatsing hond:
Vraagt u mijn hulp bij het herplaatsen van uw hond(en) dan zijn er voor u geen kosten.

Reiskosten boven 50 km €0,50 per km. 

*Bij een titerbepaling wordt het bloed van je dier getest om te kijken of er nog voldoende antistoffen in aanwezig zijn. Als dit het geval is, is vaccinatie niet nodig. Voor een titerbepaling in de regio vind een dierenarts op deze lijst: https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-vaccicheck-dierenartsen? 

 

Persoonlijke opvang thuis voor de sociale hond

Wil je op vakantie maar wil je jouw hond niet naar een pension brengen? Ik bied ook de mogelijkheid van kleinschalige opvang bij mij thuis aan. Kleinschalig als in 1 grotere of maximaal 3 kleinere honden tegelijkertijd. De hond moet sociaal zijn naar andere honden en naar katten, gecastreerd of gesteriliseerd zijn en gechipt met de juiste registratie. Daarnaast mag de hond niet agressief zijn. Ik heb een roedeltje met zeer vriendelijke, makkelijke honden. Jouw hond(en) zal meedraaien in mijn roedel. Naast mijn honden heb ik ook een aantal katten in huis.

Het voer voor de hond verzorg je zelf, de hond eet wat hij thuis ook krijgt. Speciale voeding of vers vlees zijn geen probleem. Ook het toedienen van medicatie (insuline) is geen probleem. Wil je eerst eens een keer komen kijken dan ben je natuurlijk van harte welkom.

Je hond dient minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar voor zijn/haar komst ingeënt te zijn met de Cocktailenting. Is de hond getiterd* dan is dat ook helemaal goed. Zorg er aub voor dat je hond geen vlooien of wormen heeft!

*Bij een titerbepaling wordt het bloed van je dier getest om te kijken of er nog voldoende antistoffen in aanwezig zijn. Als dit het geval is, is vaccinatie niet nodig. Voor een titerbepaling in de regio vind je de juiste dierenarts op deze lijst: https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-vaccicheck-dierenartsen?