Referenties

Referenties

Wij zijn Wilma eeuwig dankbaar.

Via via adopteerden wij twee honden. We gingen voor een Mengelmoesje, maar er was ook nog een Beagle in het gezin. De honden waren al acht jaar samen en konden we niet ook…? We hadden een waslijst met vragen en die werden allemaal positief beantwoord, maar eenmaal bij ons kreeg de Beagle enorme verlatingsangst en het Mengelmoesje blafte niet alleen als de voordeurbel ging, maar de hele dag. En daarnaast waren ze ook niet zo blij met elkaar. Ik had er slapeloze nachten van. Het waren schatten van honden, maar het leven werd er niet leuker op.

Een goede vriendin attendeerde ons op Wilma en we hebben haar gebeld. Wilma heeft de gave om een situatie snel te doorzien en laat daarbij hond én mens in hun waarde. Ik vond het een moeilijke beslissing om de Beagle te herplaatsen, maar Wilma vond een fantastisch echtpaar met wie we nog steeds contact hebben. De herplaatsing waar ik zo’n moeite mee had, veranderde al snel in een heel goed gevoel en dat komt vooral door de wijze waarop Wilma ons heeft begeleid. De Beagle heeft het allerbeste mandje gevonden en ontpopte zich als een geweldig lieve hond. En wij zijn ontzettend gelukkig met onze lieve vrolijke Mengelmoes (die bijna niet meer blaft).

Astrid Harrewijn

Lieve Wilma,

Wat vinden wij het fijn, dat jij voor onze hond een plek hebt kunnen vinden. Waar ze samen met een maatje haar honds zijn volledig terug heeft gevonden, iets wat wij haar niet konden geven. Wat missen we haar maar we kozen in het belang voor de hond. De stappen die jij met ons hebt doorgenomen, van het opvangen en op een juiste manier kennis maken met jouw roedel, tot het zoeken van een juist baasje. Niet de eerste de beste maar juist in het belang van de hond gekeken, doet ons zo goed. Terwijl ik dit typ heb ik weer de tranen in mijn ogen van het afscheid.. dan kijk ik de update filmpjes.. en denk ik; we hadden ons niks beters kunnen wensen voor haar. Je houdt het contact en weet heel goed wat een dier nodig heeft. Bedankt!

Liefs Kim en René – Voorthuizen

Super trots was ik op mijn Norah. Een mooie, rooie Ierse Terriër van bijna 2 jaar oud. Een heel lief en aanhankelijk maatje voor mij. Bij het uitlaten wilde Norah vooral graag het plassen en snuffelen afwisselen met heel hard rennen en spelen met andere honden. In de woonwijk waar ik woon is daar te weinig ruimte voor en tijd om vaak naar het bos of strand te gaan ontbrak. Norah kwam voor mijn gevoel te kort. Zij verdiende meer. Uit liefde voor Norah besloot ik een nieuw thuis voor haar te zoeken. Ik heb de perfecte nieuwe baasjes met hulp van Wilma gevonden. Zij heeft het netwerk zodat ik rustig kon kijken bij welke baasjes ik een goed gevoel had. Wilma nam de eerste contacten voor haar rekening. En het kennismakingsbezoek leidde zij in goede banen. Samen kwamen we tot een perfecte match. Norah woont nu bij baasjes die veel tijd hebben en het bos bijna naast hun voordeur hebben. Met heel veel pijn in mijn hart heb ik Norah laten gaan. Maar de leuke filmpjes laten mij zien dat het de juiste beslissing is. Wilma, dank voor je hulp en je steun.
Elise

Ik leerde Wilma kennen via fb. Wilma reageerde op mijn bericht bij een doodle groep waar ik mijn hond Monza van 6 jaar ter herplaatsing opgezet had. Onze levens waren erg veranderd na het overlijden van mijn echtgenoot. Monza kon niet tegen alleen zijn en ik moest nu eenmaal werken. Monza ging joelen in de tijd dat ik moest werken. Mijn buren werden daar niet vrolijk van en de woningstichting was al ingelicht.

Wilma bood mij aan om Monza in huis te nemen en een fijn nieuw thuis voor haar te zoeken. Ik vond het vreselijk eng maar door veel contact en na een telefoongesprek van ruim een uur besloot ik het aanbod aan te nemen.

Monza werd door Wilma opgehaald bij mij thuis. Ik werd al die tijd dat Monza bij Wilma in de opvang zat dagelijks op de hoogte gehouden met filmpjes en foto’s van Monza. Dit was heel fijn in de voor mij hele moeilijke tijd. Ik kon met al mijn vragen en onzekerheid bij Wilma terecht.

Toen kwam de dag dat Wilma mij liet weten dat ze een match had voor Monza. Een super nieuw thuis.

Weer een knoop in mijn maag want waar zou mijn lieverd terecht komen? Weer stelde Wilma mij gerust. Ze zou Monza niet zomaar achter laten, alleen als het voor haar ook goed voelde.  Monza werd door Wilma naar haar nieuwe thuis gebracht. Foto’s en een filmpje van de nieuwe plek werden mij gelijk gestuurd en Wilma bracht me ook telefonisch op de hoogte.

Wilma wat heb jij een geduld en wat heeft Monza geboft met haar nieuwe thuis. Wat heb jij een super match geregeld. Wat een ruimte en lieve nieuwe familie heeft Monza gekregen, met lieve honden en katten vriendjes. Ik ben blij dat ik jou mijn vertrouwen gegeven heb. Ik voel me nu minder schuldig tegenover mijn lieve Monza

Ik beveel Wilma aan bij iedereen die in dezelfde situatie als mij beland.

Heel veel liefs en succes gewenst.

Groet,
Marian Mastbergen
Februari 2020

In oktober 2019 heb ik Wilma benaderd voor een hondje voor een cliënt van mij.

Direct voelde ik veel empathie voor honden en bereidwilligheid om te kijken of een hondje passend  zou zijn voor deze cliënt. Wilma kwam op bezoek bij deze cliënt en bekeek  kritisch hoe de situatie voor een mogelijk hondje was. Toen ze dat als  positief ervaarde besprak ze de persoonlijke wensen van de client  t.a.v. een hondje. Ze beloofde dat ze op zoek zou gaan. Het voelde direct goed en dat ze veel kennis en expertise had over honden was erg duidelijk.

Ze zette haar social media en al haar contacten in. Na een paar dagen belde ze al  enthousiast op, ze zat km’s verderop bij  een gezin die hun hondje wilde afstaan.  Het voelde van beiden kanten goed en we hebben een afspraak  gemaakt. Een paar dagen later werd hondje Levi gebracht.

Ruim van te voren was Wilma er al om samen het hondje in ontvangst te nemen. Toen Levi kwam was de blijdschap groot. Wilma gaf Levi rust en gaf de cliënt en zijn begeleiders aanwijzingen en tips voor Levi. Dit volgde iedereen op zodat Levi een prettig en veilig plekje kon ervaren. Daarna was er dagelijks contact de betrokkenheid was enorm. Dit alles heeft gemaakt dat Levi enorm op haar plek is en al gewent is aan haar nieuwe baasje.
Het nieuwe baasje is meer dan zielsgelukkig met Levi!!!

Ik zou het iedereen aanraden om de hulp van Wilma in te zetten, wanneer je op zoek bent naar een hondje en daar een stuk(je) enthousiaste en deskundige begeleiding bij wilt hebben.

Met vriendelijke groet,
Henriette Gerrits
Persoonlijk begeleider van Pluryn.

Mijn eerste contact met Wilma was via de mail op 6 oktober 2014, de bewuste mail waarin ik ons gezin met 2 honden kinders aan Wilma de Joode voorstelde, dit omdat ik op de zondag ervoor een foto op Facebook zag voorbij komen en mijn wereld op zijn kop zette ,de foto van Hector……pup van 5 maanden jong en net aangekomen vanuit Orasje Bosnie.

Ik was op slag verliefd maar had 3 weken ervoor onze lieve Scotty in moeten laten slapen na 14 jaar, ik voelde me zo dubbel, maar Rob mijn man zei “Scotty heeft ervoor gezorgd dat je deze foto zag, en vindt dat dit hondje net zòn goed leven verdient als dat zij heeft gehad bij ons”

ik kreeg geen antwoord op mijn mail en belde naar het asiel in Bruchem  met de vraag of mijn mail goed was aangekomen, ik kreeg als antwoord dat er abnormaal veel reacties waren gekomen voor Hector en er goed naar gekeken ging worden waar hij  geplaatst zou gaan worden. heel de dag pijn in mijn buik en duimen………half 4 nog geen antwoord pffff, bellen ……antwoord apparaat…… neeeeee nog een dag wachten, weer een mail gestuurd met als aanhef ïk wil niet vervelend zijn maar weten jullie al wat? direct de telefoon…….je bent niet vervelend hoor,  je mag morgen kennis komen maken. wat er toen allemaal los kwam, tranen van geluk van Hector en tranen van verdriet om Scotty.

8 oktober 2014 de eerste kennismaking met Hector, dat was liefde op het eerste gezicht, wat een lief, knap en grappig hondje, wel een onzeker hondje die alles nog spannend vondt en alles nog moest leren,  maar inmiddels een grote lieve teddy beer van 5 jaar is waar wij ontzettend van genieten .

Elke ochtend als ik beneden kom besef ik wat een geweldige mazzelkont ik ben dat Wilma mij deze geweldige hond heeft toevertrouwd.

vanaf het begin een fijn contact met Wilma en ik kan altijd met al mijn vragen bij haar terecht.

ik bewonder haar voor het harde werken, en hoe begaan ze is voor mensen en dieren die hulp nodig hebben.

veel liefs van Judith en Hector, nu Benji

Ik ben met je in contact gekomen door Django/Kimbo een Ridgeback die door de fokker was afgedankt. Hij stond eerst op marktplaats, maar werd uiteindelijk afgestaan aan het asiel. Een dekreu die voor heel wat nestjes heeft gezorgd, grootste deel van zijn leven in een kennel heeft geleefd. Dankzij de fijne samenwerking met jouw , kon Django al heel snel bij mij in huis opgenomen worden, waar we konden zien hoe zijn karakter was alvorens hij herplaatst zou worden. Er was een goede communicatie, heldere afspraken en het belang van de hond stond ook voor jouw op nr 1. Django is na een aantal weken herplaatst naar een heel fijn gezin met veel geduld en liefde…

Helaas is Django na ruim een jaar overleden aan lymfeklier kanker, heel zuur maar mede dankzij jouw inzet heeft hij nog wel geweten wat liefde van een mens en een warme mand betekend.

Volg je hart want dat klopt

Hartelijke groet,
Natasja Meersman

Wij hebben via jou Livia geadopteerd. Het eerste contact met jou voelde als een warm bad. Je stelde vragen om een beeld te krijgen wat wij zochten, dit hadden wij bij andere niet meegemaakt….en het voelde goed. Wij zochten een maatje voor ons hondje Femke, die heel verdrietig was na het overlijden van ons andere hondje. Het eerste hondje via jou was geen match maar met Livia, een hondje uit Bosnië die samen met haar puppies ter adoptie was, klikte het heel goed. Wij zijn nog steeds super blij met haar en Femke en Livia zijn echt hele dikke vriendinnen. We hebben nog steeds een heel fijn/leuk contact met jou. Je bent een topper met een heel groot hart voor dier en mens!

Groetjes en een knuffel van Femke en Livia